Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagens fråga: Har du Facebook?

I dag fyller Facebook tio år. ÖP har frågat folk i Östersund om de har Facebook, vad de använder Facebook till samt hur ofta de är inne och kikar.

Facebook var knappast först med idén att samla vänner och bekanta på en internetsida. Men det var definitivt den sajt som blev störst. Nu har två tredjedelar av de internetanvändande svenskarna ett Facebookkonto. Men i Jämtlands län är vi sämst i landet. Här är bara knappt en tredjedel av befolkningen inne varje dag och drygt hälften kikar in någon gång då och då.

---------------------------

Störst andel Facebookanvändare i landet finns i Kronobergs län, där 72 procent av internetanvändarna finns på Facebook. Lägst andel användare har Facebook i Dalarna och Jämtlands län med 55 procent.

I snitt är svenskarna ute på Facebook 3,2 timmar per vecka. För tonåringarna är siffran hela, 7,6 timmar per vecka. 70 procent av de internetanvändande kvinnorna använder Facebook, 51 procent varje dag. Bland männen är motsvarande siffror 62 respektive 39 procent.

Siffrorna baseras på intervjuer med 3 000 personer, 12 år eller äldre.

Källa:.SE–Stiftelsen för internetinfrastruktur