Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

dagens rosMinnesord

Märta Haraldsson

Vår mor, svärmor och farmor Märta Haraldsson, född Jonsson, har lämnat oss.

Märta växte upp i Dvärsätt som yngst i en syskonskara på åtta barn med sex pojkar och två flickor. Hon berättade ofta att hon hade haft en mycket lycklig barndom i Dvärsätt där hennes far drev snickeriverkstad.

I 17-årsåldern träffade Märta Bengt Haraldsson från Lägen, Ösabacken, Ås, som kom att bli hennes make 1944, de kom sedermera att bo på Bengt hemgård, där de drev jordbruket, samt tog hand om Bengt föräldrar under deras livstid.

Märta och Bengt fick två söner, Per-Gunnar född 1944 och Anders 1955. Anders med familj bosatte sig på samma gård och tog så småningom över jordbruket och var även till mycket stor hjälp för Märta och Bengt.

Märta hade ett stort intresse av handarbete, med både vävning, sömnad och stickning. Hon var medlem av Röda korset och hembygdsföreningen i Ås, var aktiv i Ås församling och var också medlem i Centerns kvinnoförbund där hon emellanåt arbetade i ett café i Östersund som drevs av förbundet.

Märta och Bengt tyckte mycket om att resa och var bland annat till Teneriffa, Ryssland och USA.

Hon hade även kontakt med många av sina barndomsväninnor, och de träffades ofta hemma hos varandra.

Märta blev änka för snart tre år sedan, den 20 mars 2006, och en tid därefter fick Märta mycket fin omsorg vid Blomstergården i Krokom.

Märta saknas av sönerna Per-Gunnar och Anders med familjer.