Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagens viktigaste nyheter i urval

Här har vi samlat några av dagens viktigaste nyheter. För dig som är i språng.

Annons

Lokalt:

Östersundshem har betalat för mycket

ÖP:s granskning av affärerna mellan Peab och Östersundshem fortsätter. Enligt uträkningar som vi har gjort, har Östersundshem betalat 21 miljoner för mycket för mycket när de köpte Fältjägaren 8.

Granskningen attackeras av Östersundshems VD, Daniel Kindberg, som kallar den antingen okunnig eller oseriös. ÖP:s grävande journalist LInda Hedenljung och chefredaktör Hans Lindeberg ger svar på tal här.

Hon fick näst mest kryss - men inga tunga poster

Marie Nordén (S) gick till val i Östersunds kommun med tillförsikt. Hon sade sig vara intresserad av att ta ett politiskt heltidsuppdrag. Men trots att hon fått näst mest personkryss i Östersunds kommun, fick hon stå på sidan och se andra ta de tunga posterna i nämnderna.

De satte en gasturbinmotor på sparken

Minns du det här? Går det att sätta en raketmotor på en spark och än mindre få den att åka framåt? Jodå. Se hur det går här.

Här är 2015 års skotermodeller:

Jämtlands län är ett skoterlän. Här hittar du bilder och information om alla nya skotermodeller från Arctic cat, Lynx, Polaris, Skii-doo och Yamaha.

....

Sport:

Thailand hett spår i ÖDFF:s miljonsatsning

Allt är inte frid och fröjd när ÖDFF gått upp i elitettan. Nu måste minst tre miljoner kronor in. Föreningen hoppas på mer sponsorpengar samt tätare samarbete med Thailand om spelarförstärkningar för att lösa det.

...

Kultur&Nöje:

Därför drar de i gång en hårdrocksfestival

Ola Andersson och Peter Bergman är två hårdrockare ända ut i fingerspetsarna. De har funderat på det här med en hårdrocksfestival länge och drar nu i gång "Beast of Rock" i vår. Varför? Läs om det här.

Länsbo nästan klar för melodifestivalen

Jon Henrik Fjällgren är "så gott som klar" för melodifestivalen 2015. Enligt hans manager, Ola Sandström, så är ingenting klart men att SVT visat intresse. Kan vi förvänta att få se honom uppträda på deltävlingen i Östersund?

...

Inrikes:

Ubåtsjakten har pågått med oförminskad styrka. Flera hundra tips har kommit in till försvarsmakten, men bara några få har varit intressanta. Jakten har dessutom förflyttats under tisdagen till Ingarö i Stockholms skärgård.

Anmälde tiggare för stöld - åtalas

Den man i Sjöbo som tog en surfplatta från sitt barns skola och gav den till en tiggare, för att i nästa stund anmäla tiggaren för stöld, åtalas nu själv för stöld. Åtalspunkterna är stöld och falsk angivelse.

...

Utrikes:

Tre ebola fall i månader flyger från drabbade länder

En uträkning som gjorts beräknar att tre ebolasmittade resenärer per månad kan komma att lämna de drabbade länderna med flyg.

Vinstfall för dryckesjätte

Visst gör Coca-Cola en vinst på 2,1 miljarder dollar, men det är ändå ett fall med 14 procent. Det innebär också att lönsamhetsmålen för året inte nås.

Snabbmatsjätte gick på knäna

Den tuffa konkurrensen i USA och en matskandal i Kina gör att kvartalsvinsten för Macdonalds rasade med 30 procent. Dock var kvartalsvinsten åndå på 1,07 miljarder dollar.

..................................

Kom ihåg att du lätt kommer åt dagens nyheter via menyn högst upp på sajten på smartphone, surfplatta och dator. Där kommer ni också åt våra kommunsidor.

Alla dagens lokala nyheter hittar ni här (inklusive sport). Skrolla ner så hittar ni tidigare dagar.

Alla dagens in- och utrikesnyheter hittar ni här, Skrolla ner så hittar ni tidigare dagar.