Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagisföräldrar får telefonförbud

En förskola i Svenstavik förbjuder föräldrarna att prata i mobiltelefon när de hämtar och lämnar sina barn. Om detta berättar Radio Jämtland.

Utanför Hagens förskola i Svenstavik finns numera en skylt som förbjuder användandet av mobiltelefon. Förskolechefen Hans Moen säger att man till slut kände sig tvingade att ta till det greppet.

Flera föräldrar har gjort det till en vana att prata i telefon medan de lämnar eller hämtar ungarna. Det här upplever personalen har gjort det väldigt svårt att kommunicera med dem.

När dagiset har ett budskap som vill förmedlas är det osäkert om föräldrarna uppfattar det, när de bara får en nickning till svar. Och det känns inte så föredömligt när barnen inte får berätta för föräldrarna vad de haft för sig under dagen.

Något förbud mot att svara om det ringer finns dock inte. Det är bara så att man inte vill vara med om att föräldrarna alltid pratar i telefon när de kommer in genom dörren.

Enligt Moen är det en mindre grupp föräldrar som betett sig på det här sättet och att de sett skamsna ut sedan skylten kom upp.

Läs mer:

Förbjud eller tillåta mobiler i skolan?

Inget förbud mot mobiltelefoner

Debatt: Begränsa bilförarnas rätt att använda mobiltelefoner