Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagmammorna får fortsätta

Dagmammorna i Krokoms kommun kan pusta ut. Barn- och utbildningsnämnden klubbade i förra veckan beslut om att de ska fortsätta.

Nämndens beslut i mötet förra tisdagen sa att dagmammorna ska få fortsätta sin verksamhet, men de kommer att ha ett nyckeltal att förhålla sig till.

– Dagmammorna kommer att ha samma förutsättningar som förskolorna när det gäller antal barn per vuxen. Det är värdefullt att kunna välja, och den möjligheten vill vi värna om, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Karin Wallén (C) i ett pressmeddelande.

Förutom detta beslut, togs även beslut om att all personal inom Krokoms kommuns barnomsorg ska få nya arbetskläder. Även dagmammorna.

Beskedet om fortsatt verksamhet togs emot med glädje på Trollkulan i Änge, där lättnaden stor i går.

– Vi har varit oroliga, men nu känns det väldigt positivt, säger Birgitta Sörlin som själv arbetat som dagmamma i cirka 35 år.

Hon understryker hemma-känslan.

– Vi har varken städerska eller mattant, och alla barn är delaktiga i alla moment.

Desirée Sörlin, som för närvarande är mamma-ledig, drev frågan om dagmammornas överlevnad intensivt tillsammans med Malin Åhlund.

– Jag är tacksam för uppmärksamheten vi fick i media. Nu hoppas vi bara att vi slipper göra om det igen nästa år, säger Desirée.