Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att ifrågasätta kyrkan

"I kraft av mitt ämbete" – de orden kom från en kyrkans man när han skulle besvara en fråga under ett möte, och det tänker jag på när jag ser artiklarna angående Frösö församling.

Annons

Är det inte dags att vi medborgare och politiker ifrågasätter kyrkan och dess funktion? Vi tror att kyrkan ska stå för solidaritet, omsorg, rättvisa, samt värna om de behövande och visa stor ödmjukhet.

Jag är förskollärare och med 25 år i yrket tjänar jag 25 000 i månaden. Ovan nämnda egenskaper ska jag stå för i mitt yrkesutövande, vilket är självklart när jag dagligen möter barn, föräldrar och medarbetare.

Kyrkoherden Peter Forsberg sägs tjäna 63 000 per månad, och jag undrar; vad berättigar denna lön? "Hoppsan, det blev en konflikt igen, då ska jag ha mer pengar som ersättning"?

I mitt jobb måste vi lösa konflikter och det försöker vi lära våra barn utan ytterligare löneanspråk!

Många behövande söker trots allt stöd i kyrkan, många är beredda att vara kyrkans ansikte utåt via körer, medarbetarna är lojala och vi betalar skatt till detta hus fyllt av konflikter och maktkamp!

Hur ska den "vanliga människan" kunna lita på våra samhällsfunktioner när vi ser sådant här? Har kyrkan sedan länge spelat ut sin roll?

Om svar anhålles.

Ingalill Orädd, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel