Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att söka till Östersunds kulturstipendium

Nu är det dags att söka Östersunds kulturstipendium. Ansökan görs senast den 22 mars.

Varje år delar Kultur- och fritidsnämnden ut Östersunds kulturstipendium till en eller flera personer som är yrkesverksamma inom kulturområdet.

Kriterierna för stipendiet är som följer:

"i sin skapande konstnärliga verksamhet visat betydande förmåga och lovande förutsättningar och som med ekonomiskt stöd kan beredas arbetsro för nyskapande gärning eller för vidareutveckling inom sitt konstnärliga område."

Stipendiet är på totalt 100 000 kronor och kan delas ut till en eller flera personer som är verksamma i eller med särskild anknytning till Östersunds kommun. Stipendiet söks för egen del.

Förra året var det Trio Quinta & Lena Moén samt Karin Tegenborg Falkdalen som fick Östersunds kulturstipendium. Detta för arbete med forskning efter mer musik från kvinnliga tonsättare respektive arbete för att få fram idéer till populärvetenskapliga bokprojekt där kvinnor i den svenska historien är huvudpersoner.