Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att vakna, Folkpartiet

Pär Löfstrand (FP) beskyller mig för att använda för mycket av siffror och att det inte förmedlar den trygghetskänsla som behövs just nu.

I förskolan finns många barn och ibland är det alldeles nödvändigt att kolla på medeltal, snittsiffror och andra jämförelsetal.

Men jag vill ändå, till viss del, ge Pär rätt på en punkt. Nu är det politisk vilja och politiskt mod som behövs. Därför tycker jag att det är dags att vakna upp nu, Folkpartiet!

Vi har tagit en del mycket tuffa beslut. Vi fattade beslutet att lägga ner bland annat Ope skola, för att just kunna prioritera de minsta. Jag påstår att Pär aldrig vågade vara med och fatta de tuffa besluten.

Samtidigt som Folkpartiet har nationellt ansvar på högsta politiska nivå, så vägrar de att ta ansvar för ett system de själv har varit med om att bygga upp. Ett system där kommunerna tvingas stå i beredskap för att ta emot barn från de privata förskolorna, som är kostnadsdrivande.

Det är också det system där välfärden i Östersunds kommun får stå tillbaka på grund av nationella skattesänkningar.

Vi tar ansvar för våra beslut. Vi vet att delar av dem kan innebära tillfälliga påfrestningar för den kommunala organisationen och föräldrarna, och det beklagar vi. Vi kommer att göra allt för att se till att varje barn ska få bästa möjliga förskola!

Björn Sandal (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel