Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att vakna ÖFK, säsongen har börjat!

/
  • Lasse Oscarsson i kamp med en Karlstadspelare.
  • Gzim Istrefi har löpt sig fri och skjuter in 2–0 för sitt Carlstad. Lasse Oscarsson och Tomas Meijer kan inte hindra.Depp i ÖFK. Martin Johansson, Tim Andersson och Kristian Ek hade inte mycket att glädja sig åt efter 0-3 i baken.

Inför matchen pratades det om taktik, laguppställningar och spelsystem. Knappast någon trodde att det skulle stranda på engagemanget.
– Det finns inget kurage alls i laget. Jag är oerhört besviken, dundrade den irriterade ÖFK-tränaren ­Kalle Björklund efter 0–3 mot Carlstad.

Annons

ÖFK ställde upp med en ovan 4-4-2-uppställning med en uttalad ambition att bruka ett enklare spel på Tingvallas något tuviga, men gröna, premiärmatta.

Carlstad hade säkert helt andra ambitioner, men hemföll åt samma spel, med tidiga rensningar och långa uppspel. Carlstad hade den svaga första halvlekens enda riktiga målchans.

På en hörna fick genomduktige Adis Maglic ett fint lyft vid första stolpen och fick på en hård nick som Tomas Meijer klistrade med en klassig reflexdykning.

– Annars hade de väl inga chanser just, sa Martin Johansson, för dagen på vänstermittfältet.

– Men så långt tyckte jag att vi hade lyckats hålla vår spelplan riktigt bra. Jag hade en bra känsla i halvtid.

Och det med all rätt -–chanserna att hålla tätt och ta minst en poäng kändes goda då Carlstad inte lyckades få i gång sitt omtalade kortpassningsspel. Försöken strandade tidigt då även hemmaspelarna visade viss brist på företagsamhet.

Men när de inte kunde lösa knuten själva fick de oväntad hjälp av ÖFK.

såg ÖFK ut att skapa en intressant kalabalik efter ett långt inkast av Petter Skogen, men bollen rensades och förlängdes snabbt till en djupledsboll. Duktige David Stefansson ryckte förbi ÖFK:s backlinje och kunde rulla bollen förbi en utrusande Meijer.

1–0 på en tvättäkta kontring … så tvärt emot ÖFK:s spelplan man kan komma. Tränare Björklund var kritisk till kapten Jonas Svanbergs agerande vid kontringen.

– Katastrofal bedömning av Jonas på mitten i den situationen, dundrar han.

Kalle skulle snart få mer att dundra över. Carlstad gör 2–0 bara några minuter senare när Adis Maglic hittar Gzim Istrefi med en chansboll. Då var det backlinjen som fick sig en skopa:

– Alla fyra är ju där på plats ändå får den där bollen ta sig hela vägen in till den där killen, sa Kalle och skakade på huvudet.

Angående 3-0 i 81:a minuten delade i alla fall Kalle ut lite tröst:

– Synd att Meijer ska behöva släppa den bollen under sig, han var ju kanske vår bäste.

Den trösten är Meijer värd eftersom han före målet med hjälp av ribban och två parader redde ut Gzim Istrefis heta trippelchans.

ÖFK-tränarens dominerande känsla var ändå besvikelse och irritation:

– Vi är ju inte där. Vi är inte på tå, vi är två-trea på varenda boll ... vi visade inget kurage.

ut matchens bästa spelare är det superlätt att nypa en handfull Unitedspelare (Adis Maglic, David Stefansson, Igor Utkovic, Erik Wennberg, Gzim Istrefi ...) innan det är dags att nämna någon ÖFK:are.

Där kommer Tomas Meijer (en del bra räddningar när Carlstad spelar ut ÖFK sista halvtimmen) först tillsammans med Jacob Widgren (den ende med spring i benen och glöd i blicken)

Widgren låg också bakom ÖFK:s bästa chans när han hann före Unitedmålvakten på en djupledsboll och kunde spela in till Ante Björkebaum vars skott räddades på mållinjen av en tillskyndande back.

Kort därefter ljöd slutsignalen och Kalle Björklund kunde konstatera att årets premiär blev en repris på fjolårets 0–3-knock i Umeå.

– Vi har inte lärt oss något av den premiären ... grabbarna måste inse att säsongen har startat, avslutade han irriterat.

1–0 (61) David Stefansson, 2–0 64) Gzim Istrefi, 3–0 (81) Sebastian Carlsson.

Jonas Svanberg, Tim Andersson.

9–5

Dragan Banjac, Handen.

370.

Tomas Meijer – Kristoffer Fryklund, Tim Andersson, Kristian Ek, Lars Oscarsson – Jacob Widgren, Petter Skogen, Jonas Svanberg (69), Martin Johansson – Ante Björkebaum, Chad Bond (69).

Björn Carlsson och Ghassan Talozi (69). Viktor Hansson, Bobo Sollander och Daniel Andersson spelade inte.

Den inhoppande målvakten gjorde en helt godkänd insats. Han var en av få spelare som brann av vinnarvilja. Vi minns särskilt en kanonräddning på nick i första halvlek och en trippelparad efter paus.

Var tog glöden vägen? Vi minns fjolårets ÖFK som ett ettrigt lag, som på ett aggressivt och framgångsrikt sätt jagade motståndare och boll. Nu var det mest avvaktande och passivt.

– Jag undrar om det går att krama något ur tröjorna i dag. Jag är oerhört besviken. Vi är säkert ett lika bra lag som dem, men vad hjälper det när vi inte bjuder till något.

Lör 25 april: ÖFK–Enköping, Forward–Gröndal. Sön 26 april: Umeå–Ar/Syrianska, Skellefteå-Carlstad. Mån 27 april: Brage–VSK, Syr/Kerburan–Val/Syrianska. Ons 29 april: Degerfors–Karlslund.

Mer läsning

Annons