Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för anrik travdag

Sportens Niklas Herneryd lämnar sina tips till V5-långfredagen på Östersundstravet.

När Östersundstravet har sena eftermiddagstävlingar under långfredagen kommer flera fina hästar på besök, framför allt från vårt västra grannland då det är fyra landsdelskamper mellan Östersundstravet och Leangen eller Tröndelag på programmet. Inom V5 spikar vi topphästen Juliano Rags som vann lätt i trög stil i årsdebuten och i normal författning tar Noralf Braekkans häst hem V5-5!

Även i kallblodskampen tror vi på norsk seger då det kommer flera topphästar, med Pondus i spetsen. Den sjuårige hingsten vann hela 13 lopp ifjol, har haft sämre form ett tag, men senast avslutade hästen väldigt fort under slutvarvet efter stor galopp. Visar klassen och rundar allt? Michael von Krusenstierna vill säkert annat med Krusen som är hemmalagets största hopp i loppet!

I montékampen tror vi mest på Crimson Pirate som visat fin form, men hur går han under sadel? I dammatchen ser Östersund ut att ha det bäst förspänt. Master Ho gick bra senast och får tipset, men hur kommer orutinerade Josefin Svärdfeldt till från sjundespåret?

V5-inledningen är omgångens mest svårtippade lopp med de bästa hästarna från svåra spår och här förordas gardering!

Loppanalyser, V5–1:

Ett öppet sprinterlopp! Bäst är nog Marnie Jubb som galopperade med segerchans på upploppet näst senast efter två raka vinster för Robert Bergh. Senast blev det startgalopp och från ett spår långt ut på vingen är det klar vingelrisk! Gardera! Pat Poker Zenz kördes i ledningen senast och gav sig efter tryck. Att distansen nu är kort är en fördel och utgångsläget passar. Quid Jam höll bra senast och kan tänkas. K.A.Larry gick bra i årsdebuten och får ånyo Jomar Blekkan i vagnen. Spurtar ned alla trots det sämsta utgångsläget?

V5–2:

Roux The Day är ett norskt sto som har vunnit stort tre gånger i rad på Leangen efter snygga ritter, i tisdags från ledningen Visar sig vara starkast igen? Sylvia Azore kunde inte utmana den förra senast men gick bra som tvåa. Crimson Pirate kan öppna bra och visade fin form bakom bra hästar senast. Trivs under sadel? Sarah Lena skulle i fjolårets form ha toppchans att leda hela vägen, men hon var riktigt blek i årsdebuten. Bättre igen? Synjo Harmony spetsade, bestämde och stack undan senast. En outsider!

V5–3:

Pondus har många gånger visat vilken fin travare han är och har tagit många segrar i Sverige och Östersund. Nu kommer han med en osevanligt dålig rad för att vara honom, men lura er inte på detta! Senast svarade Arne Nilsens häst för en svettig upphämtning i skymundan efter en stor tidig galopp och kommer hingsten bara vettigt till tror vi att ingen i sällskapet kan stå emot honom. Prins Tom vann det loppet från ledningen, såg jättefin ut och Edvard Kristiansen lär säkert prova igen, men att distansen nu är 500 meter längre talar inte för honom. Även topphästar som Nordlirappen, Krusen och Remelden är värda all respekt!

V5–4:

Master Ho fick överta ledningen efter en bit senast, drog i ett jämnt tempo och höll undan på ett rejält vis. Sjundespår är inte det bästa och det krävs nog en del flyt på vägen, men han får ändå tipsnicken. Orantes avslutade riktigt vasst efter en resa i tredje ytter senast och är ett formstarkt segerbud om han kommer ut från innerspåret. Loke So Lovely fick en perfekt smygresa näst senast, luckan kom i slutkurvan och segern togs med många längder. Senast räckte hon inte riktigt till inom V75 mot bland annat Blended Bellouet, men gick ändå bra i skymundan. Räknas tidigt här!

V5–5:

Juliano Rags är en av Norges absolut bästa hästar och i normal författning vinner Noralf Braekkens travare detta! I årsdebuten såg hingsten mera flegmastik ut än vanligt och Noralf fick vara på honom flera gånger, men när det skulle avgöras stack han enkelt ifrån dem. Säkert klart bättre med loppet innanför västen och vi väljer att spika! Tänkbara bud om favoriten har en dålig dag är Leo On Line som gick bra bakom Utility Bus senast och årsdebuterande Oriental som står perfekt inne i loppet!

Tips övriga lopp

Lopp 1: 8 B.B.S.Gnidde – 7 Digital Sign - 3 Ratata Zenz outs. 1 Quantum Eagle Eye

Lopp 2: 1 Aas Ylva – 9 Solspik – 3 Eie Buster outs. 8 Mitt Hjärtas Filip

Lopp 3: 10 Gucci Zon – 3 Ready Lane – 1 Revenge Millpond outs. 4 Sizzling

Lopp 9: 4 Harry The Rat Zenz – 12 Källe Truck - 7 Robis Tova outs. 13 Magic By Mail

Lopp 10: 13 Tustna Svarta - 5 Moeses – 4 Eldpil outs. 10 Järvsö Jansing

V5-förslaget 240 rader

Avd.1: 1 Pat Poker Zenz, 2 Nerium, 3 Kövras Spader, 4 Jane Coger, 5 Quid Jam, 6 Mr Jonsami, 7 Marnie Jubb, 9 Real Love I.T., 11 Ängens Airman, 12 K.A.Larry res. 10 Across The Sky, 8 Kongroa

Avd.2: 4 Roux The Day, 9 Crimson Pirate res. 3 Sarah Lena, 6 Sylvia Azore

Avd.3: 1 Prins Tom, 4 Krusen, 8 Remelden, 9 Pondus res. 2 Nordlirappen, 3 Trippa Undan

Avd.4: 1 Orantes, 5 Loke So Lovely, 7 Master Ho res. 6 On The Ball, 3 Backes Giganten

Avd.5: 9 Juliano Rags res. 5 Leo On Line, 3 Oriental

Klaringen

Juliano Rags (V5-5) är en topptravare som kommer med fyra raka segrar, varav en i år. Såg lite seg ut den gången men vann ändå lätt och Braekkans häst är säkert bättre med lopp i kroppen. Rundar vid sunda vätskor allt!

Draget

Pondus (V5-3) har ingen vass rad och kanske blir mindre betrodd med anledning av detta. Han gick riktigt vasst senast efter en tidig galopp och i full form är det toppchans! En chansspik för de modiga!

Mörka molnet

Sarah Lena (V5-2) var riktigt duktig ifjol och är startsnabb, men hon var väldigt blek i årsdebuten. Kanske betrodde det på banan men formen känns ändå som ett stort frågetecken!

Dimman

I V5-1 har de främsta på papperet tuffa utgångslägen och är inte typer som bara krossar motståndet utvändigt. Positionerna lär bli väldigt avgörande för utgången och det behöver inte vara fel att helgardera!