Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Formens Vecka

I helgen avslutade Konstens Vecka.
Ikväll, måndag, följs den av Formveckan som lyfter lokala designers och formgivare via föreläsningar, utställningar och Pecha Kucha.

Annons

– Målet är att veckan ska bli årligen återkommande och på sikt hoppas vi kunna arrangera stora designutställningar av den sort Östersund hade för tiotalet år sedan.

Det säger Karolina Nätterlund och Josefin Sundnäs Wallin, två av de som jobbat fram programmet för Länskulturen och Svensk Form.

I kväll koras årets Formbärare på Designcentrum och sedan följer fem välmatade dagar med föreläsningar på Designcentrum, Urbn Arts, jazzköket och med program även på Storsjöhyttan.

– Hela veckan kommer vi också att visa vintagekläder och annan formgivning i en tillfällig lokal i Kärnanhuset, kallad Pop Up Show, vi har ett 20-tal medverkande där det blir allt från klädaffär till turnering i rundpingis, berättar Johanna Thofelt, som ansvarar för butiken.

Bland de medverkande finns

Lodbrokan, Sydilla, Katarina Widegren, Helene Gedda, Storsjöhyttan, Drejeriet, Snickarglädjen och Magnus Vikberg.

Tisdag kväll är det Pecha Kucha på Jazzköket med tiotalet snabbföredrag av bland andra Marie Birkl, Malin Palmqvist, Anders Dillner och Katarina Hamilton.

Under veckan kan man lära sig garva fiskskinn, lekfull design, se snygg sportdesign och prova på graffiti med Henrik Ljusberg från Urbn Arts.

Den ursprungliga idén kommer från föreningen Svensk Form, men Länskulturen och Hemslöjdskonsulenterna mfl backar också upp satsningen.