Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för innebandypremiär

– Herrlaget har spets för att hålla till i toppen.
Det säger Frösö innebandys Niclas Engström inför helgens division 1-premiär i Sporthallen.

Och IBF Frösön får bekänna färg direkt. Umeå gästar på lördagen och Skellefteå väntar på söndagen. Båda matcherna spelas klockan 14.00.

– Två riktigt bra lag som ska vara i toppen. Umeå spelar en snabb och teknisk innebandy och Skellefteå är riktigt tunga att möta, säger Niclas Engström.

Frösön har byggt på sin trupp med starka toppar inför årets säsong. Tillbaka, och i gott slag, är till exempel Michael Sandin.

– Han kan ensam se till att lyfta det här laget några placeringar. Totalt har vi två femmor som är riktigt bra. Men det krävs att alla håller sig friska.

Niclas Engström själv kommer inte att finnas på plats i Sporthallen. I år har han tagit huvudansvaret för det nystartade damlaget, som ställer upp i division 2. Ett nybygge med spelare från flera olika klubbar i länet. Målet på sikt är att laget ska bli ett flaggskepp på damsidan.

– Vi har bra spelare, några av de absolut bästa i länet. Katarina Kjellin är den kanske absolut bästa, men så vi också Malin Roos som har flyttat hem.

Tjejerna inleder med en bortaturné i Sundsvall där det blir möten mot Klockarberget och Sundsvall ungdom.

– Svårt att värdera motståndet, men jag skulle bli mycket förvånad om vi inte kommer att hålla till på den övre halvan i den här tabellen, säger Niclas Engström.