Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Kindberg och Andnor att avgå

Jag hade inte tänkt att delta i debatten kring Östersundshems affärer – men nu får det vara nog.

Sedan flera veckor tillbaka så har vi i pressen fått läsa om Östersundshems och Daniel Kindbergs fantastiska affärer. Jag menar då inte att pressen ska sluta att granska och skriva om dessa affärer. Tvärtom.

Vad jag menar är att Tord Andnor och Daniel Kindberg nu måste inse att de nu nått vägs ände. Det håller inte att fortsätta dölja hur det gått till genom att lägga ut dimridåer och handskas vårdslöst med sanningen. Lägg i stället snarast alla relevanta fakta på bordet.

Har ni inget att dölja så bör detta inte vara något problem. För det har ni väl inte? Har ni för Östersundshem gjort en bra affär så kommer ni säkert att höjas till skyarna. Om motsatsen är att ni döljer fakta så kommer ni rätt snart ändå att tvingas stå vid skampålen med byxorna nere.

Åtminstone måste du Tord Andnor, som före detta politiker, ha den erfarenheten att du vet att man aldrig kan vinna emot pressen genom att dölja sanningen.

Det håller inte heller att du Daniel Kindberg bemöter kritik på det arroganta sätt som du gjort.

Vad gäller Daniel Kindbergs agerande så vill jag inledningsvis konstatera att han varit pådrivande och viktig för utvecklingen av Stadsdel Norr. Vad Daniel Kindberg uträttat i detta ska vi inte glömma.

Tråkigt nu att Daniel Kindberg, från att varit en i Östersund firad person, nu blivit så fartblind och girig att han låter svärta ner sitt anseende på detta sätt. Tyvärr tycks han inte förstå detta själv.

Kindbergs egna förvärv av mark på Stadsdel norr må vara hans egen sak. De frågor som man dock måste ställa sig är: Har affären med Östersundshem påverkats negativt av Kindbergs egna förvärv eller var affären med Östersundshem en förutsättning för de förmånliga villkor som Kindberg fick köpa marken på?

Säkert är detta en mycket god affär för Kindbergs bolag och i förlängningen även för honom själv. Att Kindberg valt att inte köpa marken privat till detta låga pris utan i bolag är sannolikt gynnsamt ur beskattningssynpunkt, vilket kan finnas anledning att syna närmare.

Jag inledde med att säga nu får det vara nog. Med detta menar jag att det nu är dags för både Tord Andnor och Daniel Kindberg att avgå efter att de först visat respekt för invånarna i Östersunds kommun genom att de lägger alla relevanta fakta på bordet i dessa affärer.

Om de själva inte har insikten om denna nödvändighet så hoppas jag och många med mig att de kan få lite hjälp på traven.

Till sist må även påpekas styrelsens ansvar och inte minst ägarnas ansvar vilka fått medborgarnas uppdrag att på bästa sätt förvalta vad vi gemensamt äger i kommunen.

Bengt Åsengård

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel