Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för ÖP:s digitala bokcirkel i kväll igen

I kväll, onsdag, diskuterar ÖP:s digitala bokcirkel den sista tredjedelen av Anneli Jordahls senaste roman.

"Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona" utspelar sig nästan helt i Östersund i skarven mellan 50- och 60-talet.

Anneli Jordahl är själv född i Östersund vid den tiden och boken har sin utgångspunkt i hennes mammas upplevelser av att bli ung och ensamstående mamma långt bort från uppväxten i Dalarna.

Mona kommer som 16-åring till ett Östersund som för henne är en metropol, hon tar arbete som barnflicka och träffar bland annat en stilig musiker.

Jordahl har berättat hur hon lagt ned mycket arbete på att hitta rätt tidsfärg och att studera miljöer i Östersund, även om boken inte är någon nyckelroman.

Detta är den fjärde bok som cirkeln läser sedan starten i höstas och vi fortsätter liksom tidigare att livechatta om våra upplevelser av texten, karaktärerna och intrigen.

Läsningen avrundas med att Anneli Jordahl kommer till ett offentligt möte för att diskutera boken med cirkeln på Östersunds bibliotek måndag 2 juni kl 18.30, då alla är välkomna.

Du är också välkommen att följa oss i kväll och även chatta med cirkeln - håller du med oss eller har vi fel? Chatten startar i kväll 20.00 och håller på i ungefär en timme, du hittar den på ÖP:s hemsida under rubriken "Boksnack".