Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags igen för ett nytt punkprojekt på skiva

Sensus drar i gång ett nytt punkprojekt. Åtta lokala band får ha med två låtar var på en samlingsskiva som ska heta ”Hotet från skogarna”.

Annons

Syftet är att skivan, som släpps på vinyl, ska generera spelningar för banden både inom Norden men även ute i Europa.

– Inom punken finns det hur mycket spelningar som helst att få, det är en genre där alla jobbar så mycket tillsammans, säger Johan Arveli från Sensus.

Han och Joakim Staaf Sylsjö är de som står bakom projektet. Inspelningarna börjar om ett par veckor och varje band får en dag var i studion. Varje dag under inspelningstiden kommer det bloggas från studion.

– Vi kommer lägga ut bilder och videoklipp och så fort det händer något nytt kommer det läggas ut på bloggen, säger Johan Arveli.

Den 1 juni är det tänkt att ”Hotet från skogarna” ska släppas. Storsjöteatern är redan bokad för releasefest och spelningar, fyra av de deltagande banden från skivan och tre från övriga Sverige ger konsert.

– Vi ville inte att det skulle bli ett långdraget projekt det här, så vi planerade allt från början och det sista vi egentligen gjorde var att kontakta banden.

De punkband som ingår i projektet är de mest aktiva banden inom genren som finns i regionen.

– Det här är nästan alla punkband som finns hos Sensus. Dels har vi tänkt på bredden, det finns många stilar inom punken, och dels har vi sagt att de som ska vara med ska vara aktiva och vilja vara med själva, säger Johan Arveli.

Joakim Staaf Sylsjö spelar själv i Brottskod 11, ett av de deltagande banden. Han har ett brett kontaktnät inom punkgenren. Målet att få ut banden på vägarna efter skivsläppet känns alltså inte så svårt att nå, enligt Johan Arveli.

– Förutsättningarna är väldigt, väldigt bra kan man säga.

Sensus har tidigare gjort ett liknande projekt med hiphopare, Storsjöoljudet.

De här banden är med i projektet:

Brottskod 11

Grundskolan

The Dead

Thrashers

Moron Express

News from the front

Heroinmissbruk

Djävulskap