Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags igen för KulTur i hela länet i helgen

På skånska Österlen är konstrundor sedan länge en populär sevärdhet.
I helgen är det dags för fjärde upplagan av KulTur runtom hela i länet.

– Vi har haft närmare 3 000 besök de senaste åren, vilket är jätteroligt. Sedan hoppas vi förstås kunna utveckla det ännu mer, säger länets konstkonsulent Karin Kvam, en av de ansvariga bakom projektet.

Hon påpekar att den ursprungliga idén kom från konstnären Åsa Maria Hedberg och är glad att initiativet kom "från golvet".

Dryga 70-talet hantverkare, konstnärer och andra kulturutövbare håller nu sina verkstäder och ateljéer öppna i helgen. Ser man till antalet yrkesverksamma i länet skulle närmare 140 platser kunna vara med:

– På sikt hoppas vi få med ännu fler. Störst anslutning är det i kommunerna runt Storsjön, medan Härjedalen inte alls är med i år. Men vi hoppas kunna locka ännu fler att medverka, säger Kvam.

En av dem är fotografen Hans Månsson:

– Jag var med i fjol och kommer under året att ha flera evenemang här som jag bjuder in till via min sida Torvalla Brunn på facebook.

Redan fredag kväll har han musikaliskt besök av Angelika Lindahl och Jenny Michanek.