Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagsböter efter tumult i korsning

Det började med en incident i korsningen Bangårdsgatan-Furutorpsgatan i Östersund och slutade med handgemäng. Nu döms en av förarna för ofredande.

En man och en kvinna kom åkande i sin bil längs Furutorpsgatan ner mot Bangårdsgatan där de skulle svänga vänster. Samtidigt kom en bil med en man i 70-årsåldern vid ratten från vänster på Bangårdsgatan. Här verkar en oklarhet om högerregeln har uppstått och det slutade med att de båda männen stannade sina bilar och klev ur. De inledde en irriterad konversation som snart övergick någon slags handgemäng.

70-åringen åtalades senare för misshandel eftersom han påstods ha slagit mannen som körde den andra bilen. Men det finner inte Östersunds tingsrätt några bevis för. Däremot anser rätten att det är klarlagt att 70-åringen har tryckt upp den andre mannen mot bilen, vilket han har erkänt och han döms för ofredande. Påföljden blev dagsböter och den dömde mannen ska också betala ersättning för skador på bil och den andre mannens byxor.

Händelsen inträffade förra våren.