Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagsböter för knuff och skrik

En 33-årig man från Krokom knuffade en annan man i ryggen och skrek förolämpningar. För detta döms 33-åringen för ofredande.

Händelsen inträffade på busstorget i Östersund i juni i fjol. Enligt offrets vittnesmål knuffade den för honom okände 33-åringen honom hårt i ryggen och kallade honom sedan "negerjävel" och "svarting", vilket den knuffade mannen tyckte var märkligt, eftersom han inte är färgad.

33-åringen hävdade i rätten att han oavsiktligt stött ihop med den andre mannen och att han själv sedan fått ett slag i ansiktet och att det var därför han skrek och bråkade. Den polis som kom till platsen vittnar dock om att den åtalade inte hade några skador i ansiktet och att han var berusad, högljudd och bråkig.

Tingsrätten väljer att tro på polisen och övriga vittnen och 33-åringen döms till sammanlagt 6 300 kronor i böter för ofredande.