Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahlén om slutspelet: ”Det är nu det roliga börjar”

I kväll inled­er Ulf Dahlén sitt första slutspel i elitserien som huvudtränare.
– Det är nu det roliga börjar. Första målet nu är att hinna före Luleå till fyra vinster, säger Dahlén till Zport.se inför bortamötet.

I slutet av maj i fjol presenterades nyheten att Ulf Dahlén var ny huvudtränare i Frölunda. Det var hans första uppdrag som huvudtränare. Han kom närmast från Dallas Stars i NHL, där han varit assisterande coach sedan 2006.

Många fans och experter tippade Frölunda som ett av seriens starkaste lag. Även vid upptaktsträffen trodde Elitseriens tränare att Frölunda skulle vara ett finallag. Men det blev uppförsbacke när 42-åringen från Östersund debuterade i båset. Frölunda inledde svagt och hade svårt att göra mål.

Göteborgslaget hittade dock formen och avslutade grundserien som ett av de formstarkaste lagen. Efter bokslutet i lördags blev det en tredjeplats på totalt 91 poäng för Frölunda. I kväll inleder de slutspelet mot Luleå på bortaplan. Valet av motståndare i kvartsfinalen skapade många rubriker – många var överraskade.

– Det var ett svårt val, det var hugget som stucket mellan två bra lag. Men vi resonerade så innan att är det något lag som vi inte ville möta så var det Timrå. Det var det första laget som vi valde bort, så då blev det ett ganska enkelt val till slut, säger Ulf Dahlén.

– Nej, inte än. Men den dagen som pirret försvinner är det farligt både för spelare och tränare. Det ska pirra lite inför matcher och det kommer säkert att pirra lite extra när det närmar sig matchstart. Det ska bli kul med slutspel, det gäller att ha kul och njuta av det här nu. Det är det här vi har jobbat för hela säsongen, det är nu det gäller, säger Dahlén.

– Det är upp och ner hela tiden, alla lag går igenom det. Men det var sådan fokus på oss i början. Många tippade att vi skulle vinna. Men lag mår bra av att gå igenom sådana tider, tar man sig igenom det stärks laget. Men inget av det som hänt spelar någon roll nu, nu är det en ny säsong. Att vi har nio segrar på de tio senaste matcherna spelar heller ingen roll, för nu är det en ny säsong.

• 

– Visst är det så, men det har inte någon större betydelse. Vi kan inte luta oss mot det som har hänt.

– Vi har tittat mycket på video och granskat matcherna vi har haft mot Luleå och deras senaste matcher. Vi har en bra känsla, truppen mår bra och det är bra fart på träningarna.