Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahléns val var överraskande

Slutspelsordningen i ishockey är klar, sedan tränarna valt motstånd.
Frölundas Ulf Dahlén stod för det mest överraskande valet när han valde Luleå, ett lag Frölunda haft mycket svårt mot under säsongen.

Färjestad hade som seriesegrare möjligheten att välja mellan tabellsjuan Brynäs och åttan Timrå. Inte oväntat blev det Brynäs. Färjestad har av tradition lätt mot Brynäs, speciellt hemma.

– Vi har sett till helheten över fem matcher mot dessa båda lag och det känns som vi spelat mer stabilt mot Brynäs, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

– Vi har överraskat så här långt och vill gärna fortsätta överraska, kontrade Brynäs tränare Czarnecki.

Slavomir Lener valde Skellefteå som motståndare, framför Timrå. Också ett väntat val, Linköping har så här långt under säsongen vunnit alla fem matcherna mot Skellefteå, tre av dessa på bortais.

– I slutspelet startar allt från noll, sade Lener.

– En härlig utmaning för oss. Det vi presterat tidigare mot Linköping är dåtid och jag tycker inte att vi presterat på topp mot Linköping tidigare, sade Skellefteås Hans Särkijärvi.

Därmed hade Frölundas Ulf Dahlén att välja mellan Timrå och Luleå, lite pest eller kolera sett med Göteborgsögon. Frölunda har nämligen haft svårt mot båda lagen under säsongen. Mot Luleå har Frölunda bara vunnit en match.

– Ett svårt val. Men vi resonerade så att om det var ett lag vi inte ville möta var det Timrå, sade Ulf Dahlén.

– Jag är inte så förvånad, jag hade en svag känsla att det kunde bli så, sade Luleås Roger Rönnberg.

inte välja, utan ställs mot tabellåttan Timrå som inget annat lag ville möta.

– Jag ser fram emot att möta Timrå. Det blir tufft att möta dem i år också, vi vände matchserien mot dem i fjol. Det blir kul att tampas med klyktattarna igen, sade Kent Johansson.

– En revanschchans för oss. HV var det bästa laget i fjol. Vi har varit lite bättre i boxplay, HV har varit bäst i powerplay. Det blir spännande, sade Timrås Charles Berglund.

Sluspelet inleds i morgon. (TT)