Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalarna i skidskyttetopp på Idre Fjäll

Skidskyttarna från Dalarna visade att de vill vara med och utmana om platserna i världscuplaget. Tre av fyra segrar blev dala-facit i helgens cup-tävlingar på Idre Fjäll.
– Har man åkt världscup så vill man gärna göra det igen, log Gabriel Stegmayr från Dala-Järna, som vann distansen och var tvåa i sprinten.

Det var kallt på Idre Fjäll, men framförallt tufft. Med en rejäl backe direkt efter starten var det inga problem för åkarna att få upp värmen.

Lördagens sprint såg hemmaåkaren Simon Hallström som segrare före Dala-Järnas Gabriel Stegmayr.

–I går gick det bra, men idag var det sämre. Jag bommade för mycket på sista skyttet och det kostade flera placeringar, säger Simon Hallström, som tävlar för Lima.

Desto bättre gick det för Gabriel Stagmayr som följde upp andra platsen i sprint med en klar seger i söndagens distans.

– Idag fungerade åkningen riktigt bra även om det lite för många bommar, summerade Gabriel.

För trots tre bommar kunde han åka ifrån tvåan Daniel Gustafsson från Östersund, som även han hade tre bommar.

Trea blev ytterligare en östersundsåkare genom Tio Söderhielm som bommade sex av skotten.

I damklassen i sprint vann Hedes Linn Larsson före Moras Anna Wikström, men Linn valde sedan att avstå söndagens lopp. Då var åter Anna tvåa.

– Klivet upp i seniorklassen är tuffare än jag trodde, men det går framåt bit för bit, säger Moras Anna Wikström, tvåa i både sprint och distans.

Vann distansen gjorde istället Älvdalens förstaårssenior Emma Lindberg som alltmer närmar sig den svenska eliten i skidskytte.

– Någon bom för mycket, men det här måste jag vara nöjd med, konstaterade Emma efter segern.

Dalasegrara blev det under helgen också genom Moras Malte Stefansson i H 18-19 sprint.

Dubbelsegrare och en klar talang är Sundsvalls talang Knut Vikström som vann både i sprint och distans i klassen H16-17.