Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig inomhusmiljö för elever på Torvallaskolan

Elever och personal på Torvallaskolan brottas med dålig inomhusmiljö. Trots att skolan påtalat bristerna ett flertal gånger kvarstår problemen.
Nu slår huvudskyddsombudet larm och begär snabba åtgärder.

– Vi måste ibland ha jackor på oss i klassrummet. Och luften är syrefattig, vi bli trötta av att vara där, säger Tilda Norberg, elev på skolan, och får medhåll av klasskompisen Erica Westerberg.

Skolan har vid ett flertal tillfällen påtalat bristerna vad gäller inomhusmiljön. Via mejl, telefonsamtal och uppvaktningar men inget har hjälpt. Avvikelserapport har också lämnats varje år under flera års tid, men trots detta kvarstår problemen.

Elisabet Rödén, huvudskyddsombud på Lärarförbundet, tar nu till det tunga artilleriet för att komma till rätta med problemet.

– Det är en framställan om arbetsmiljöåtgärd enligt arbetsmiljölagen 6:e kapitlet paragraf 6a, säger Rödén.

Detta måste arbetsgivarna ta på största allvar. Nästa steg är nämligen att koppla in arbetsmiljöverket.

– Men här har nu arbetsgivaren en chans att åtgärda problemen, säger hon.

Och det handlar om snabba ryck.

– Redan nästa fredag vill jag ha ett svar på vilka åtgärder arbetsgivarna ska göra, därefter vill jag naturligtvis att åtgärderna ska ske snabbt.

Bengt Funseth, verksamhetschef på Östersund kommun, har gjort en felanmälan.

– Vi ska nu se vad vi kan göra. Krävs stora ingrepp får det bli under sommarlovet eftersom vi inte vill utföra arbetena under skoltid. Vi har inga lokaler i överflöd att flytta undervisningen till, men blir det nödvändigt måste vi evakuera skolan under det att problemen åtgärdas, säger Bengt Funseth.

Nästan hela rådhuset ska evakueras

Eleven David Jakobsson har fått nog – ryter till om arbetsmiljön i skolan

Äntligen! Nu finns ÖP som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android !