Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig luft tvingade henne att flytta

Ingrid Degerstedt tröttnade på att inte få hjälp med att åtgärda luften i sin bostad som ägs av Ragunda Hyreshus. Nu har hon flyttat till en ny lägenhet i Långsele.

Annons

Redan i oktober skrev ÖP om problemen med den dåliga inomhusluften som Ingrid Degerstedt upplevde i sin lägenhet på Skalgränd i Hammarstrand. Det är i dag en bitter och besviken Ingrid Degerstedt som vi pratar med.

– Numera har jag astma. Läkarna konstaterade det den 21 november, så nu tvingas jag ta såväl tabletter och spray för att vidga luftrören. Allt orsakat av den dåliga luften, säger hon.

De två aktuella huskropparna på Skalgränd i Hammarstrand där hyresgäster har klagat på luftkvalitén har en mekanisk ventilation med utblås. Peter Högg, förvaltare på Ragunda Hyreshus, förklarade tidigare situationen så här:

– Problemet är att folk tycker det blåser för mycket och då sätter de igen utblåset vilket påverkar luften i alla de andra lägenheterna.

Hyresgästerna har inte anammat den förklaringen och sökt svar på hur problemen ska åtgärdas.

– Men några svar har vi inte fått. Jag blev erbjuden en reservlägenhet där jag sov nattetid, där kändes det bättre. Men i min ordinarie lägenhet var luften lika dålig som tidigare, säger Degerstedt.

Efter mycket om och men har ventilationen nu setts över.

– De som utförde jobbet sa att det var det värsta de sett, berättar Degerstedt.

Nu har Ingrid tröttnat på Ragunda Hyreshus och flyttat till en för henne ny lägenhet i Långsele.

– Jag hyr den lägenheten sen 1 mars och hoppas, om jag orkar, kunna flytta in den 1 april. Men astman gör mig så trött, avslutar hon.