Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig start stjälpte Martinssons gulddrömmar

Emil Martinsson siktade på guld - fick nöja sig med silver.

– Jag sköt inte på övre gränsen av min nivå, säger silvermedaljören efter att tappat guldet med tre poängs marginal.

Emil Martinsson var en av de största favoriterna till söndagens VM-tävling i 50 metre running target i Västerås. Men en dålig start (96 träffar på första serien) från Martinssons sida ställde till det och Strömsundsskytten halkade efter.

– Efter 96:an kände jag verkligen att jag ville mer, säger Martinsson.

I takt med att ett par skyttar över Martinsson började skjuta bort sig, passade han på att höja sig rejält och sköt en 99-runda på andra serien, något som fick honom att klättra.

– Inför pausen kändes det bra men man blev lite nervös när man insåg att man började ta igen, säger Martinsson, som efter pausen sköt 97 respektive 98 på de två kvarvarande serierna. Men ända fram räckte det inte.

Ungraren Jozsef Sike var fenomenal och dundrade på med 99 poäng på de två avslutande serierna, vilket gjorde att han totalt landade på 393 poäng - 3 mer än Martinsson som fick nöja sig med 390.

– Nog skulle man vilja ha haft guldet, men han gjorde så pass bra poäng. Man ska ha en riktigt bra dag om man ska göra över det han gjorde, säger Martinsson som vanligtvis brukar ligga kring 390-394 poäng.

– Men det är små marginaler. Ett skott avgör om man står på pallen eller inte, fortsätter han.

* Var det lite nerver som spelade in?

– Ja absolut, så var det. Det är ju ett VM.

Martinsson får dock fler chanser på guld. På måndag fortsätter VM med ytterligare en 50-metersklass innan veckan avslutas med 10-metersklasserna.

– Det finns möjligheter där och det är små poäng som avgör. Jag är regerande mästare så det finns goda chanser, det ska vi inte sticka under stolen med, avslutar Martinsson.