Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig utdelning på Alsens chanser – får vänta på första poängen

Alsen gör sin första sejour någonsin i fotbollens herrtrea. Jon Persson såg på lördagen till att göra lagets första mål, men den första poängen får vänta ett tag till. Trots att möjligheter fanns.

Annons

Sundsvallslagen har inte varit nådiga mot Alsen i serieupptakten. Förra helgen blev det 0–2 mot Timrå på bortaplan, den här gången 1–4 mot Kubikenborg i hemmapremiären. Eller ja, den riktiga hemmapremiären på Bleckåsvallen är närmare en månad bort. Under tiden gör förstås inte Arenan bort sig som reservplan.

Lördagens möte fick en explosionsartad inledning. ”Kuben” hade en nick som rensades bort på mållinjen, Alsens målkung Jon Persson bommade ett friläge och gästernas gänglige anfallare Rasmus Bouvin sköt 0–1, också på ett friläge.

Allt inom loppet av två minuter.

Sekvensen var ganska signifikativ för matchen i stort. Chanser fanns åt bägge håll, men ”Kuben” var bättre på att förvalta de möjligheter som dök upp, och hade helt klart lite mer marginaler på sin sida. 0–2-målet av Mattias Thorsell var ett till synes misslyckat inlägg som tog i båda (!) stolparna och in i målet. 1–4 av Jonas Sjöberg kom direkt på kontring när Alsen haft hörna.

– Man får jobba lite mer som nykomling. Vi behöver bli mer fysiska och sätta försvarsspelet bättre. Anfallet såg klart bättre ut än mot Timrå, sa Alsens assisterande tränare Toni Östling.

annat två bollar som slogs bort på mållinjen, i första halvlek en nick av Anders Wilsson och i andra halvlek när Jon Persson höll sig framme.

Den sistnämnde skulle själv få göra Alsens historiska första mål i trean. Växelspelet mellan Joakim Sunding och Jon höll mycket god division 3-klass och avslutades med en hederlig tåpära in bland maskorna.

Plusbetyg i Alsen går till 18-årige vänsterbacken Marcus Gunnman, som höll god koll på ex-allsvenske Mattias Thorsell. Mittbacken Andreas Landén höll, trots fyra insläppta, försvaret samman på ett bra sätt. Framåt får Jon Persson beröm för sin förmåga att hålla i bollen och skapa möjligheter.

Mål: 0–1 (2) Rasmus Bouvin, 0–2 (52) Mattias Thorsell, 0–3 (56) Kristian Wedmark, 1–3 (57) Jon Persson, 1–4 (77) Jonas Sjöberg.

Hörnor: 5–7.

Varning, Alsen: Anders Wilsson. Kubikenborg: Rasmus Bouvin.

Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen.

Publik: 144.