Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damerna först i Svegs nya ishall

Ishallsbygget i Sveg är inne på slutklämmen, det mesta finns på plats och om en och en halv månad är det premiärmatch.

Svegs hockeydamer kommer att få inviga den nya ishallen. Matchen går av stapeln 6 januari och för motståndet står Malung.

– Damerna tog ju sin första seger i ettan förra spelomgången då de besegrade just Malung, säger Stefan Ericsson, ordförande i klubbens hockeysektion.

Att det ska bli några problem med att spela matchen i början av januari finns det ingen som räknar med.

– Bygget har gått väldigt bra och tidsplanen håller, säger Ericsson.

När ÖP besökte byggplatsen så var det full rulle. Ett 20-tal personer arbetade med allt från att dra elkablar och kakla till att bygga om gymdelen i sporthallen.

– Just att ishallen byggs ihop med sporthall och simhall blir ju kanon. Nu finns det tillgång till sju omklädningsrum på ett smidigt sätt om det skulle behövas i samband med någon cup, förklarar Stefan Ericsson som visar upp de utrymmen som håller på att inredas.

I ishallen kommer ena sidan att fyllas med läktarplatser för 480 sittande åskådare. Längs den andra finns omklädningsrum, ledarrum, sliprum och domarrum. På kortsidan ska lagen få egna förråd.

– Om det nu finns några spelare kvar. Väldigt många har slutat men jag hoppas att de kommer tillbaka nu när de slipper åka så långt för att träna och spela, säger Ericsson som förstår att resorna, till Furudal, Svenstavik, Ånge, Järvsö och andra orter för att hitta träningstider, har varit slitsamma.

Utöver dessa utrymmen i hallen så håller även serveringsdelen i anslutning till entrén på att färdigställas.

– I den kommer det att finnas 36 platser, säger Ericsson.

Eftersom sporthall, ishall och simhall numera är ihopbyggda så har även energisystemet optimerats.

– Det är en modern lösning som är väldigt energisnål.

Förhoppningen är att ishallen ska kunna fyllas vid premiären.

– Det blir ju något av ett derby mot Malung även om det är långt dit, men Malung är vår närmaste motståndare och dessutom hade vi ju ett samarbete med dom förra året så många av tjejerna känner varandra rätt väl och då blir det lite extra prestige, säger Stefan Ericsson.