Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damernas skicrossfinaler inställda – Sandra Näslund vinnare av söndagens världscup: "Ett klokt beslut"

Vinden och snöfallet sätter stopp för damernas skicrossfinaler i Idre under söndagen. Åkarna har haft det svårt att ta sig igenom banan under träningsåken. På grund av säkerhetsskäl ställs därav tävlingarna in, vilket gjorde att Sandra Näslund stod som vinnare av söndagens världscup.
– Det är ett klokt beslut, säger Sandra Näslund.

Svåra väderförhållanden, med vind och snöfall, sätter stopp för söndagens tävlingar i skicross. Tävlingarna som initialt skulle ha startat vid 12, meddelades då ha blivit uppskjutna en halvtimme till att börja med då besked om tävlingarna skulle köras eller inte.

När klockan sedan slog halv, kom beskedet att herrarna fick köra sina finaler varpå herrarnas åttondelsfinaler körde igång.

Därefter var det i sin tur dags för damerna, men där satte vädret stopp. På grund av skaderisken till följd av det hårda vädret med snö och blåst, ställdes damernas tävlingar in.

– Det gick långsamt på träningen. Det är så pass stora hopp på den här banan och det får väldigt dåliga konsekvenser om man kör, säger Näslund om beslutet.

För damerna innebar det att Sandra Näslunds resultat i kvalet innebär att hon också är vinnare av söndagens världscuptävlingar.

För Plus-kunder: "VÖN" nöjd trots sjundeplatsen: "Åkt fler heat idag än på hela säsongen"

För Plus-kunder: Sandra Näslund fortsätter att dominera – är i sitt livs form: "Åker bättre än vad jag någonsin gjort"

För Plus-kunder: Lisa Andersson missade semifinalen –efter starka starten: "Blir jäkligt ledsen"