Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damernas slalom skjuts upp på grund av väder – avgörs på fredag

 
Vinter-OS 2018: Alpint
Visa alla artiklar

De alpinadamerna får fortsatt vänta på sin OS–start. Vädret sätter stopp och på grund av den blåst som råder i Yongpyong beslutade juryn att skjuta upp damernas slalom som istället är framflyttat tills på fredag.

Återigen drabbas de alpina damerna av inställda tävlingar och oflyt med väder. På grund av den hårda vinden ställs damernas slalom in, som egentligen skulle avgöras natten mot onsdag, svensk tid. Tävlingarna som egentligen skulle startat 02:15 svensk tid flyttades först fram en timme men sedan kom beskedet att de skulle starta en halv timme efter ordinarie tid trots allt.

Vid 03:15 kom det slutgiltiga beskedet om att första åket som var framflyttat till 03:45 ställs in. Damernas storslalom som skulle genomförts i måndags ställdes också in på grund av vädret som istället körs i morgon, torsdag.

Det innebär att Anna Swenn Larsson, Frida Hansdotter, Emelie Wikström och Estelle Alphand får återigen vänta på sin OS–start.