Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damp ned med fallskärmen på E 14

Bilister som körde på E 14 på söndagsförmiddagen i höjd med Optands flygfält fick oväntat sällskap, av en fallskärmshoppare.

Det var aldrig någon fara för att mannen som är i 20-årsåldern skulle bli påkörd där på Europavägen strax sydost om Östersund. Han klarade sig också utan skador även om han blev mörbultad av landningen på asfalten.

Mannen ingick i en grupp på drygt tio fallskärmshoppare från Trondheim. Vid 10-tiden skulle han göra sitt allra första fallskrämshopp i livet.

Thomas Lovén som är chefsinstruktör inom Östersunds fallskärmsklubb berättar att allt såg normalt ut vid uthoppet från 1 000 meters höjd.

Huvudskärmen var som brukligt är vid nybörjarhopp fäst vid flygplanet med en utdragsrem. Men hopparen bedömde att fallskärmen inte vecklade ut sig som den skulle, och drog i reservfallskärmen.

Från ungefär 900 meters föll 20-åringen i samma takt som de övriga fallskärmshopparna mot marken.

– Men han styrde bort sig och landade på vägen, säger Thomas Lovén.

Fallskärmshopparen lastades in i en ambulans och kördes till Östersunds sjukhus för att undersökas.

Efter ett par timmar fick han lämna sjukhuset, och senare under eftermiddagen gjorde han sällskap med de övriga fallskärmshopparna tillbaka till Trondheim.