Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dan Erikson

Dan Erikson har avlidit i en ålder av 86 år, ett år och en månad efter framlidna makan Aina.

Dan växte upp i Lockåsen, Myssjö, i en syskonskara av sex syskon, varav två finns i livet. Han fick tidigt hjälpa till hemma på gården, med jordbruk och skogsarbete, samt hjälpte även till med en del murarbeten.

Han gjorde rekryten i Kiruna, Jägarskolan på 1940-talet. Han fick anställning som målare i Oviken, och på 50- och 60-talen var det arbete i Östersund med plåtslageri och takarbeten, varvat med reklamskyltar. Han var även brandman i ett år.

På SJ verkstad jobbade han först i Östersund, sen i Lugnvik och var aktiv som skyddsombud där, fram till sin pensionering.

Dan var samvetsgrann, vänlig och noggrann både i sitt arbete och privat. Han tyckte om att motionera, och att vara ute i naturen, joggade och åkte längdskidor ända upp i hög ålder. Han var även med i Haldo Hansson lopp, samt var med i Svenska frisksportförbundet.

Dan var konstnärligt lagd, och målade flera vackra tavlor och var intresserad av konst, och hade gått många kurser med Hermods.

Stugan i Sundsjö byggdes upp, och var de senaste 20 åren en omtyckt plats att vistas på med familjen och vänner. Dan sörjs och saknas efter sin bortgång av dottern Margareta med familj, systern Helga och brodern Bo med familjer, samt övrig släkt och vänner.

Dottern Margareta