Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dan Lang VM-tia på opassande bana

Dan Lang blev bäste länsförare med en tiondeplats i VM-premiären i Italien.
Ändå ser han framåt med revanschlust:
– Banorna i Oppdal till helgen borde passa mig mycket bättre, säger Åreåkaren.

När Lang och alla andra skandinaver anlände till VM-arenan i Lavarone i norra Italien fick de sig liten överraskning.

– Banan var väldigt flack, i princip tror jag att arrangörerna försökt fått till det så slätt som möjligt. Vi är ju vana att det är hopp och knölar hela tiden ... men de är inte så vana att arrangera skotercrosstävlingar här nere, säger Lang.

– Vi försökte snacka med dem om att bygga om banan – för förutsättningarna för att göra en bra bana fanns där med massor av natursnö – men de lyssnade inte på det. Lite synd, för i övrigt var arrangemangen bra och ganska mycket folk var där och tittade, säger Lang.

– Inte alls, om det är något som är min styrka så är det väl just hoppen, säger Lang.

Men trots det kvalade Lang in till finalen efter att ha blivit åtta i sitt försök.

– I första heatet fick jag en seg start och hamnade bakom en krasch som gjorde att jag tappade ytterligare.

– I andra heatet fick jag en bra start men körde ihop med en annan kille och knäckte till skidorna så då fick jag kämpa med det hela tiden, säger Lang.

nionde och en tiondeplats i finalheaten och det gör att han ligger på en tiondeplats totalt på 23 poäng. Leder gör den regerande världsmästaren Emil Öhman från Älvsbyn som med en seger och en andraplats knåpade ihop hela 47 poäng. Tvåa ligger finländaren Niko Kursomäki och trea Storumans Viktor Stenman.

Marcus Evensson hann sno åt sig fem VM-poäng innan han kraschade bort sig.

Nästa VM-deltävling körs redan till helgen i norska Oppdal.

– Där blir det en mycket mer teknisk bana med fler och större hopp, jag är definitivt ute efter revansch, säger Dan Lang.