Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dan Olofsson sprider osanna uppgifter

Den 9 februari valde Mats O Sundqvist att bryta tystnaden kring sina affärer med Carnegie. Samtidigt som han frikostigt lämnade information till DN satt jag och väntade att han skulle komma till ett avtalat möte och skriva under det avtal som vi fyra dagar tidigare var överens om.

Artikeln i DN markerade starten på en PR-kampanj där Sundqvist, hans vänner, medarbetare och konsulter spridit uppgifter om Carnegie, Riksgälden och om mig personligen.

Det senaste inslaget i kampanjen är den anmälan som Sundqvist lämnat in till Finansinspektionen där jag anklagas för att ha brutit banksekretessen. Sanningen är att det var först när vi annonserade auktionen av aktierna i bolaget Skrindan som vi bekräftade att Sundqvist hade en skuld till Carnegie. Storleken på skulden har vi inte lämnat uppgifter om. Vi har valt att bekräfta uppgifter som Sundqvist själv valt att berätta om offentligt.

Jag har aldrig sagt att Skrindan är värdelöst, vilket Olofsson påstår. Olofsson påstår att det egna kapitalet är 1,3 miljarder. Faktum är att enligt Skrindans egen, oreviderade årsredovisning för 2008, är det bokförda egna kapitalet strax över 400 miljoner kronor.

Olofsson säger att advokat Rolf Åbjörnssons förslag skulle göra Maths O Sundqvist till en skuldfri man. Det gäller också den uppgörelse som jag skrivit under och som ligger och väntar på Mats O Sundqvists underskrift. Vi har valt att ge Sundqvist ett mycket generöst erbjudande – mycket mer generöst än vad som är vanligt i motsvarande situationer.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel