Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel glänste för Bergs MK

Daniel Johansson, Bergs MK, var det som lyckades ­absolut bäst av länsåkarna när första deltävlingen av Norrlandscupen i gokart kördes i Piteå i helgen.

Annons

Daniel var trea i den första tidskvalet, snabbast i det andra och även rappast i finalen när han vann Microklassen före Jonas Hedberg, Luleå.

Alex Gudding, Jämtlands MK, fanns också med i finalfältet i Microklassen och bröt mållinjen som tia.

– Verkligen top of the line och riktigt kul för Daniel och klubben, menade klubbkompisen Pierre Selander som själv inte hade samma flyt för dagen.

tog sig med god marginal till final i Rotax Max 125 ccm där han startade som sjua.

– Men jag hann bara in i första kurvan innan den som startade bakom mig körde in i rumpan på mig och sen var den dagen förstörd, berättar Pierre.

Pierre snurrade och fick vänta tills alla 22 ekipagen passerat. Naturligtvis ett hopplöst läge för Selander som ändå åkte upp sig till en slutlig 13:e placering.

Otur för Pierre som tillhörde de allra snabbaste förarna i de båda tidskvalen.

jämtar i samma klass som Pierre. Vassast för dagen var Erik Signarsson, Jämtlands MK, som efter att ha varit snabbast i första tidskvalet körde till sig en snygg tredjeplats i finalen, två placeringar före Mattias Johansson, Bergs MK, p en femteplats. Jämtlands MK:s båda tjejer Emelie Moe och Cim Hermansson fanns också med i finalen Rotax Max125 ccm.

Cim blev tyvärr tvungen att bryta efter att hon varit inblandad i det allmänna kaoset i första kurvan och styrstaget gick av. För Emelies del slutade Piteåvistelsen med en 15:e plats i finalen

Mer läsning

Annons