Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Kindberg bygger nytt centrum i Rödkullen

Rödkulleprojektets nya ägare Daniel Kindberg och Markus Näslund vänder skutan och tar nya grepp. Nu ska satsningen ta avstamp i Rödkullens centrum i stället för vid Ullådalen.

På kommunens informationsmöte i Åre stod nya byggnationer och exploateringar i Åre på schemat. Ett 80-tal personer samlades för att höra om Rödkulleprojektet, Överbygg AB:s och Tagehus nya satsningar. Dessutom berättade samhällsbyggnadschefen Jari Hiltula berätta om vilka nya detaljplaner som är på gång.

Först ut var Daniel Kindberg som för första gången går ut och informerar Åreborna om Rödkulleprojektet som han och förre NHL-spelaren Markus Näslund tagit över efter Björn Dählie.

Det var för ett och ett halvt år sedan som Dählie frågade Kindberg om inte han skulle köpa hans företag. Efter kontakter med Markus Näslund, som Daniel Kindberg känner sedan tidigare, landade duon i ett gemensamt beslut att köpa de två företag i Rödkulleprojektet.

Åhörarna fick veta att Kindberg inte tänker vara delaktigt i det operativa arbetet. Men han och Näslund har tagit ut riktlinjerna och kommit fram till att börja med att detaljplanelägga Rödkullens centrum. Det ska bli ett livaktigt centrum med service och handel. Kindberg och Näslund vill alltså inte följa Dählies plan som var att börja bygga exklusiva hus vid Ullådalen för att sedan gå vidare med byggnationer i övriga området.

Rödkullen Panorama, som det nya bolaget heter, har haft dialog med Åre kommun om planerna. Förhoppningen är att den första detaljplanen ska vara klar första kvartalet 2017.

Daniel Kindberg poängterade att fokus ligger på hållbarhet. Bolaget ska se till att inte förstöra miljön i Åre.

– Vi har inte som ambition att skapa en brun Åresjö, sa han.

Läs mer:

Dähliebyn får nya ägare – Daniel Kindberg tar över

Målsättning kring Rödkulleprojektet

Flera kända turistaktörer stöttar utbyggnad av Ullådalen