Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Kindberg: Jag har inte sålt till mig själv

Återigen beskriver ÖP verkligheten felaktigt och journalisten Linda Hedenljung ljuger helt ogenerat i sin text.

Jag har aldrig sagt till Linda Hedenljung att Peabs Investeringsgrupp satte köpesumman. Jag har inte sålt några fastigheter till mig själv, detta är medvetna osanningar från journalisten eftersom hon är väl medveten om hur det förhåller sig och det framkommer senare i texten.

Dessutom så beskrev jag i måndags 8 december klockan 14.40 såväl i telefon som i sms till Linda Hedenljung, att Peab tog ställning till ett bud från budande part. Detta tog Peab:s investeringsgrupp sedan beslut om.

Det är mycket allvarligt att lokalmedia inte kan beskriva förhållanden riktigt utan måste fara med osanning.

Hösten 2010 lades ett bud på två industrifastigheter på Stadsdel Norr. Jag var bekant med budgivarna. Budet hanterades då av en annan gren i Peab och föredrogs centralt som ett bud på två fastigheter.

Hösten 2010 fanns bara en större hyresgäst i fastigheten. Denne hade en mycket dålig likviditet och var nystartad, dessutom fanns någon enstaka mindre hyresgäst på dessa totalt cirka 7 800 kvadratmeter.

Fastigheterna var ingen långsiktig kärnverksamhet för Fältjägaren. Det förelåg ett stort investeringsbehov för att anpassa lokalerna och det skulle bli omfattande rivningsjobb för att kunna realisera byggrätter

Om man tar i beaktande att marknaden precis kommit ur tidernas största finanskris, var priset riktigt vid denna tidpunkt. Efter att denna affär genomförts blev jag tillfrågad att vara delägare i bolaget. Sedan gjorde vi stora investeringar, uthyrningar och anpassningar på fastigheterna.

Engcon eller för den delen Vericate har aldrig av mottagit något bud av mig, inte ens ett indikativt bud för Lastbilen 1. Dessa bolag har heller inte gett något bud eller indikativt bud för Lastbilen 1. Om så vore fallet motser jag gärna dessa handlingar, för jag har aldrig sett eller hört det.

Denna affär ovan, gjordes hösten 2010, den har ingenting med den affär Östersundshem genomfört under 2014.

Att jag skulle ha genomfört en bolagsaffär 2014 med mark och fastigheter i Östersundshem för att det skulle göra mina aktier i ett delägt bolag med tillgångar i industrifastigheter mer värda, är inte bara långsökt utan också felaktigt.

Jag har varit helt öppen och uppriktig med Östersundshems styrelse avseende mina privata äganden och engagemang i den rekryteringsprocess som förelåg under 2013 samt under den tid jag varit vd för Östersundshem.

Daniel Kindberg

vd Östersundshem AB

ÖP svarar:

Daniel Kindberg anklagar ÖP för att ljuga. Det stämmer förstås inte. ÖP har ställt frågor om hur priset på de aktuella fastigheterna förhandlades fram och redovisat att Daniel Kindberg har gett olika besked vid olika tillfällen.

Här är en avskrift av den intervju som gjordes 6 november och som finns att se på OP.se:

ÖP: "Hur sattes priset på de här fastigheterna?"

Daniel Kindberg: "På samma sätt som det alltid görs, i en förhandling mellan parter."

ÖP: "Var du med i den förhandlingen?"

Daniel Kindberg: "Nej."

ÖP: "Vem skötte den från Fältjägarens sida?"

Daniel Kindberg: "Ja det var, om jag minns rätt så kommer det upp i en investeringsgrupp på koncernnivå. Så vem exakt det var minns jag faktiskt inte."

ÖP kunde på tisdagen berätta hur Peab ser på försäljningen. Peabs informationschef säger att Peabs investeringsgrupp fattade beslut om försäljningen, men att förhandlingarna sköttes av Fältjägaren Fastigheter.

Tillfrågad om de uppgifterna säger Daniel Kindberg på tisdagen att det var en annan gren av Peab som skötte förhandlingen, Peab bygg.

Daniel Kindberg påpekar också att han inte sålt fastigheter till sig själv. ÖP har i detalj redovisat hur försäljningen gick till. Fastigheterna såldes till vänner till Daniel Kindberg och han gick in som delägare kort därefter.

ÖP har aldrig påstått att Engcon lämnat ett bud på Lastbilen 1. Företaget har uppgett att de var intresserade av att köpa fastigheten och att de diskuterade priset med Fältjägaren, men drog sig ur då priset var alltför högt. Enligt Stig Engström ville Fältjägaren ha omkring 25 miljoner kronor för fastigheten som Daniel Kindbergs vänner sedan köpte för 7 miljoner kronor.

Inte minst därför vore det intressant om Daniel Kindberg kunde berätta hur det gick till när priset förhandlades fram.

Olof Ekerlid

nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel