Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel var knallen på vallen

Det här var den stora knallen på vallen i Östersund.
Hemmaåkaren Daniel Gustafsson blev dubbelt tvåa i helgens sprinttävling samt SM i masstart – tillika uttagningstävlingar inför kommande IBU– och världscup.
– Jag är så otroligt glad och nöjd. Det här var mycket bättre än vad jag vågade drömma om innan. Jag är nog lika överraskad som alla andra, konstaterade Daniel och log med hela ansiktet i målfållan efteråt.

Daniel som tävlar för Biathlon Östersund har några riktigt tunga och jobbiga säsonger bakom sig. Skador och sjukdomar har förföljt honom och det var väl inte riktigt förrän under fjolåret som han fick chansen att visa vad han kan.

– Jag kände under förra säsongen att jag var på rätt väg igen och nu har jag haft en fläckfri försäsong så det känns väldigt bra just nu.

Läs också: Skidskytteprofilen om problemet som påverkat hela karriären: "Det är tabu att prata om"

I söndagens SM-lopp var Daniel inte mer än 13 sekunder bakom vinnaren Tobias Arwidsson, Lima. Två i stället för tre missade skott på vallen hade gett honom ett guld, men ett SM-silver är minsann inte dåligt i det här sällskapet.

Daniel var till exempel före Fredrik Lindström från Anundsjö som normalt sett är Sveriges klart bäste skidskytt.

Läs också: Först SM-guld och sedan världscup

Dubbla silver skulle firas på söndagskvällen med en god middag och för kockandet stod damvinnaren Elisabeth Högberg.

– Vi hade en vadslagning tidigare i veckan när vi tränade och det blev jag som vann vadet. Nu hoppas jag att "Bettan" bjuder på något riktigt gott, log Daniel.

Läs också:Pichler fick nobben igen: Högberg trotsade förbundstränaren

Sedan hoppas han förstås att det ska ringa i telefonen och att det är Wolfgang Pichler som är i andra änden och som ger honom beskedet att han får chansen i världscupen.

– Med två andra planeringar i helgens uttagningslopp borde jag ligga bra till och det är klart att jag drömmer om världscupen.

Vi bad Wolfgang Pichler betygsätta Daniels insats.

– Mycket bra. Han har klart och tydligt tagit ett steg till den här säsongen.

Räcker det för att ta en plats i världscuplaget?

– Det får vi se. Presskonferens på tisdag och då meddelar jag trupperna.

Peppe Femling och Christofer Eriksson, Tullus, var femma respektive sexa.

Olga Alifiravets Biathlon Östersund var bäst av jämtländskorna i masstarten, men även klubbkamraten Sara Nordstrand som blev 12:a kunde vara nöjd eftersom hon faktiskt körde hem bronset i lördagens sprint.

– I dag var jag lite sliten. Men sammantaget är jag nöjd med helgen, sa Sara.

Vann masstarten gjorde Elisabeth Högberg, I 21 IF, som därmed tog dubbla segrar i helgen.

– Kan inte vara annan än nöjd. Men jag har mer att ge, formen är inte där ännu, sa "Bettan".