Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniels bok fås med hamburgare

I vår får alla barn som köper en måltid hos en stor svensk hamburgerkedja Daniel Edfeldts bok "Tisdagspiraterna" på köpet.
Dealen gör att bokens upplaga stiger med tusentals exemplar.

– Det blir en ganska markant höjning och jag skulle aldrig komma upp i de här siffrorna om det inte vore för det här. Så det är väldigt spännande, säger Daniel Edfeldt.

Han har skrivit två böcker i tisdagsserien: "Tisdagskossan" och "Tisdagspiraterna". Böckerna handlar om Vera som går på Emanuels förskola i Östersund. Varje tisdag får barnen ta med en speciell leksak till förskolan och visa upp för sina kamrater.

Böckerna är släppta på B Wahlströms förlag och har som försteupplagor tryckts i 3 000 exemplar var.

Men nu är upplagan för åtminstone "Tisdagspiraterna" på väg upp. Rejält. En stor svensk hamburgerkedja har som kampanj i vår valt att skicka med en barnbok i de så kallade barnboxarna. "Tisdagspiraterna" valdes ut som en av böckerna och det gör att upplagan kommer upp i hisnande 55 000 exemplar.

– Det är en väldigt stor grej, det är det ju. Spridningen blir väldigt stor och det känns jättekul, säger Daniel Edfeldt.

Avtalet mellan hamburgerkedjan, förlaget och Daniel Edfeldt är ett så kallat tilläggsavtal och ger inte samma royalty som om boken såldes i butik. Han blir alltså inte stormrik på kuppen.

– Jag får absolut pengar för det, men inte så mycket som man kan tro. Det är en fin bonus, kan man säga.

Daniel Edfeldt jobbar just nu med de sista ändringarna på manuset till boken "Hjälparbyrån- fallet med den försvunna enhörningen". Boken vänder sig till lite större barn än de i tisdagsserien och handlar om två tvillingar som startar en alternativ form av detektivbyrå.

Medan han sitter och finslipar på manuset jobbar förlaget på att hitta rätt illustratör. "Hjälparbyrån- fallet med den försvunna enhörningen" släpps av B Wahlströms förlag våren 2015.