Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans och rock i stenbrottet

På fredag blir det 70-talsnostalgi i stenbrottet i Klövsjö med massa musik – och dans. Nystartade The Curliecues bjuder upp och visar det som ligger dem närmast hjärtat.

För tredje året i rad är det på fredag dags för välgörenhetskonsert i Klövsjö kvartsitbrott när Rock on the rocks fortsätter och i år på temat 70-tal. Förutom det självklara med musik av bland andra Status Quo och Nationalteatern kommer dansduon The Curliecues göra ett framträdande till tonerna av Abba.

The Curliecues består av Anna-Karin Dahlgren och Caroline Ljusterdal. Båda är ursprungligen från Jämtland och har dansat hela livet – de brinner för dansen. Anna-Karin har studerat streetlinjen vid Balettakademin och senare på skolan Sway samtidigt som Caroline har utbildat sig via Danscenters förberedande linje och på danslinjen DiAmbra.

De träffade varandra i Stockholm för första gången och det klickade direkt. Nu satsar de fullt ut på dansen genom sitt företag The Curliecues där de erbjuder dans i alla former.

– Vi är både dansare, koreografer och producenter, säger Caroline Ljusterdal.

De gör allt från dansuppvisningar på fester till workshops under utbildningar.

I början av augusti drar de även i gång ett dansläger för barn mellan 8–12 år, först på Gamla Tingshuset i Östersund och sedan i Sporthallen i Lit.

– Vi kommer prova på lite olika stilar, bland annat hiphop. Framför allt kommer vi ha roligt, det är alltid grundstenen, säger Caroline.

Vad tycker ni om dansscenen i Östersund?

– Vi tycker det är roligt att det finns så många skolor och det är en ganska stor danskultur i stan, men den skulle kunna ta ännu mer plats och tas mer seriöst, säger Caroline.

Varför tas det inte mer seriöst?

– Det är nog lite så inom alla kulturämnen, att man inte riktigt räknas om man inte har ett riktigt jobb som till exempel elektriker. Men det blir bättre och bättre. Vi brukar säga att man aldrig ska göra ett jobb gratis, det är viktigt.

Efter sommaren flyttar tjejerna tillbaks till Stockholm och ska fortsätta med dansen och utveckla företaget framåt.

Välgörenhetskonserten äger rum under fredagen klockan 18.30. Tidigare år har den ekonomiska behållningen gått till Hjärt-Lungfonden och till en hjärtstart­are till Klövsjö by. Årets välgörande ändamål avslöjas under kvällen.