Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansande barn fyllde skolan

Under flera veckor har elever i Sveg och Vemdalen lärt sig bugg och foxtrot på idrottslektionerna. På torsdagskvällen visade de upp sina färdigheter.

Och det svängde rejält.

Södra skolans matsal, som för kvällen gjorts om till ett riktigt dansgolv med blinkande ljus och tillhörande cafeteria, fylldes snabbt av barn från förskoleklasserna upp till årskurs sex. Max Ljungberg tog, 11 år, tog sig en svängom med Matilde Persson, 12.

– Det är kul att dansa, man får göra lite hursomhelst, säger Max.

Vad är roligast, bugg eller foxtrot?

– Foxtrot. Då får man gå nära.

Det är ÖBRK, dansklubben Östersunds bugg och rock´n roll klubb som stått för undervisningen och som höll i den avslutande danskvällen. Projektledaren Bea Backlund var även diskjockey för kvällen.

– Dans är elevvård. Här är alla lika värda och får lära sig ta hand om varandra och visa respekt, säger han.

Inom ramen för projektet Danspatrullen har ÖBRK:s danslärare besökt flera av skolorna i Härjedalen de senaste åren. Huvudmålet för verksamheten är att bevara dansbandskulturen genom att väcka intresset redan i tidig ålder. Det verkar klubben ha lyckats med, av döma av intensiteten på dansgolvet på torsdagskvällen i Sveg.