Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansens dag firas med svängom

I morgon firas dansens dag över hela världen. I Östersund firas den med uppvisningar och workshops på Gamla Tingshuset.

Annons

Tango, Lindy Hop, orientaliskt och modernt. Det är de dansstilar som visas upp i tingssalen på Gamla Tingshuset i kväll. Flera dansföreningar hyr till vardags in sig på tingshuset för att utöva sin dans och det är de föreningarna som nu har gått ihop för att fira Dansen dag. Initiativtagare är Ulrika Karlsson, som driver företaget Dansrytmik.

– Det är bra att det finns en Dansens dag, men i Östersund har den inte firats tidigare. Vi behöver visa på den bredd som finns här, säger Ulrika Karlsson.

Ulrika Karlsson ska under kvällen visa upp en modern dans tillsammans med en bildkonstnär. Efter uppvisningarna kommer det vara öppen workshop tillsammans med föreningen Lindy Hop Östersund, där alla som vill får vara med och dansa.

Dansens Dag i Östersund arrangeras av dansföreningarna i Tingshuset, Lindy Hop Östersund, Tango Jamt och Al Farah tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, Tingshuset, Kreativ Explosion och Estrad norr. Dansens Dag 29 april har firats sedan 1982. Sedan 1998 firas den i Sverige.