Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansgrupp från Prag visar icke-verbal teater

Danskompaniet Veselé Skoky från Prag ger två föreställningar på Härjedalens Kulturcentrum i Lillhärdal i slutet av juni.

Gruppen framför en icke-verbal teaterform som beskrivs som en blandning mellan pantomim, jazz, tyst komedi och balett. De har gjort stor succé i Europa och kommer nu för första gången till Sverige.

Den 22 juni uppträder de med föreställningen "Chabrus Line", en icke-verbal parodi av musikalens värld. Föreställningen handlar om ett produktionsbolag som söker åtta musikalartister till en musikal, men bara sex dåliga intressenter kommer på audition.

Den 24 juni ges föreställningen "Korpen", en satirisk tolkning av Edgar Allan Poes dikt med samma namn. Sex dansare, en violinist och en trumslagare berättar genom icke-verbal rörelsefantasi hur en man och kvinna lever tillsammans och står ut med varandra efter att de har avlidit.

Veselé Skoky kommer med 16 dansare till Lillhärdal.