Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansk man försvunnen i Sveg – lämnade frun i bilen

Polisen söker en man som försvunnit under natten eller tidig morgon vid Ulvkälla, Sveg. Vid 23-tiden på midsommarafton hade en polispatrull kontakt med ett äldre danskt par som fått problem med sin bil utanför Sveg.

– De fick ett telefonnummer till bärgningsbil av polisen, men de ringde aldrig någon bärgare. Istället sov det gamla paret över i sin bil. När kvinnan vaknade på morgonen var inte mannen där. Det är oklart när han lämnat bilen och vart han tagit vägen, säger vakthavande polisbefäl, Åsa Wallinder.

Den 80-åriga kvinnan gick till ett hus i närheten och där de boende larmade polisen vid 07.30 på morgonen. Fyra polispatruller och två hundar deltar i sökandet tillsammans med en helikopter.

– Vi söker initialt i ett stort område efter vägen och fortsätter under kvällen tills vi hittar honom.

Mannen är 78 år gammal, ca 190 cm lång, kraftigt byggd, grå/lila randig t-shirt, blå byxor, svarta träskor. Mannen är dansk medborgare. Vid tips eller iakttagelser så kontakta polisen via 11414.

Enligt uppgifter till ÖP och polisen har även organisationen Missing people Sweden dragit ihop en akut skallgång för att leta efter den försvunne mannen.