Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansk vågar inte ta ut förstaspaden

Förre Brynäsmålvakten Oscar Dansk vann sin tredje JVM-match.

Men ser sig inte som förstemålvakt.

– Det är en konkurrenssituation och så ska det vara, säger Oscar Dansk.

Mot Schweiz, Finland och Ryssland har Oscar Dansk, tidigare Brynäs och nu med Erie Otters i OHL, vaktat den svenska JVM-kassen.

Marcus Högberg fick chansen mot Norge.

– Vi får reda på det dag för dag hur det ska vara, säger Oscar Dansk, som inte vill kalla sig förstemålvakt.

Däremot tycker Dansk att han kommer in allt bättre i turneringen.

– Första matchen mot Schweiz kände jag mig spänd. Jag har lärt mig från de här matcherna och kommit in i det mer och mer, med publiken och så. Egentligen är det otroligt roligt och man ska ju bara försöka njuta, säger Oscar Dansk efter segern mot Ryssland.

I JVM-laget får han återse ett par gamla goda vänner från Brynäs.

– Kul att träffa dem igen. Jag har en bra relation med Christian (Djoos) och Elias (Lindholm) som jag var mycket med när jag spelade där.

När de flesta svenska spelare rycker på axlarna åt frågor om det kommande slovakiska motståndet, visar det sig att Oscar Dansk sitter på en del specialkunskaper.

– Marko Dano är också draftad av Columbus, som mig. Jag träffade honom på vår camp i somras. Liten och stark med mycket muskler.

Låter som att du har bra koll?
– På hans muskler? Haha. Nej, men jag vet inte så mycket om Slovakien egentligen. Det är den ende jag har koll på.

– Vi har en ledarstab som scoutar de här lagen väldigt bra, men sedan är det vårt eget spel som gäller, säger Oscar Dansk.