Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför bor ickeseniorer på Solberg

Östersundshem har en enkel förklaring till varför det bor icke seniorer på ett seniorboende.

Innan 2012 var Solberg ett mixat boende, ett boende till för alla. Numera är Östersundshem värd och har sen 2012 infört något som kallas bonusboende.

– Solberg blev seniorboende, eller som vi säger nu bonusboende, 2012. För att få bo i ett bonusboende ska du ha fyllt 60 år och inte ha några hemmaboende barn. Men det bodde personer i fastigheten redan innan det blev klassat som bonusboende och dessa personer håller nu på att successivt fasas ut. Hur lång tid det kan ta vet vi inte i dagsläget. Men de fasas ut successivt, förklarar Gunilla Nilsson på Östersundshem.

– Dessutom, tilläger hon, har kommunen ett antal lägenheter anpassade för handikappade. En del av dessa lägenheter finns på Solberg. Eftersom det är brist på handikapputrustade lägenhet i kommunen kan det bli så att även icke seniorer kommer att bo i Solberg i framtiden, avslutar hon.