Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför har Danmarkingen Zlatan

Annons

jag väl inte berätta det här, men jag tillhör dem som lyckats få tag i två biljetter till helgens VM-kvalmatch i fotboll. Men det krävdes detektivarbete på nätet och ett förnedrande telefonsamtal med svenska fotbollsförbundet.

Allt för Zlatans skull.

Han är stekhet nu som Scudettovinnare och nybliven italiensk skytteligavinnare.

Det har aldrig funnits en större fotbollsspelare i svensk fotboll. En produkt av svensk integrations- och invandringspolitik, parad med litet folkrörelse. En produkt av Sverige lika mycket svenskt kulturarv som en midsommarstång i Rättvik enligt mitt sätt att se det.

På lördag vill jag på plats se honom klacka, dribbla, skjuta och avtända den danska fotbollsdynamiten.

Zlatan är ju inte bara just en svensk ikon, tvärtom är han många nordiska unga fotbollsälskares förebild. Han är framförallt i invandrarkretsar i stora delar av Europa en idol. Inte minst i Danmark är han stor.

Och tänk att han spelar i det svenska landslaget!

i Danmark hade han aldrig fått chansen.

Då hade han aldrig kunnat spela i landslaget. För så märklig är dansk invandringspolitik att det inte är möjligt för invandrarungdomar att komma så långt. Det har den brutala invandringspolitiken i landet, bland annat genom Dansk folkeparti och dess ordförande Pia Kjerrsgard, sett till.

att när Danmark möter Sverige i fotboll har svenska landslaget dubbelt upp med sympatisörer även på dansk sida. Det är danska invandrare vars stora förebild inte finns att tillgå inom dansk fotboll men väl inom svensk.

Han heter Zlatan.

Han är en viktig faktor i att jag ägnade kvällar i vintras åt att komma åt biljetter till matchen. Fotbollsförbundets egna var slutsålda på 45 minuter.

Återstod alltså biljetter på nätet.

Där fick jag till slut tag på två biljetter som snabbt skickades i rekommenderat brev till min adress. Eftersom de kostat mig ett par tusen kronor ville jag dagen efter kontrollera med fotbollsförbundet om de var äkta.

De tyckte det var mitt fel att internetbutikerna kunde göra vinster på biljetteförsäljningen!

Skulden för fotbollsförbundets dåliga rutiner och ihåliga biljettsystem lades alltså på min axlar.

Det tyckte jag var orättvist.

dåligt samvete för det och jag tänker åka ändå. Kanske stoppas vi i entrén. Då får vi göra annat än vifta med de blågula flaggorna på Råsunda på nationaldagen.

Då får vi väl gå på Gröna Lund i stället.

Mer läsning

Annons