Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför ska du rösta på Feministiskt Initiativ

Annons

I Jämtland/Härjedalen har antalet medlemmar i Feministiskt Initiativ näst intill tiodubblats på mindre än ett år, vilket visar att det finns ett stort intresse i länet för de frågor som Feministiskt Initiativ driver.

I det här valet ställer vi inte upp vare sig i kommun eller landsting utan vi arbetar för att Feministiskt Initiativ ska komma in i riksdagen.

En av våra prioriterade frågor är arbete och ekonomi. Vi vill bland annat att arbetsmarknaden ska vara fri från diskriminering, vi vill arbeta aktivt för jämställda löner, vi vill att föräldraförsäkringen ska vara individualiserad och att arbetstiden ska förkortas.

Vi frågade våra medlemmar och andra besökande i vårt valtält på torget (vi står där lördagar 12–15) varför de ska rösta på Feministiskt initiativ och fick flera olika svar, både stort och smått från ung och gammal, kvinnor och män. Här är några av dem:

– Jag röstar rosa för att det är en jävla skam att 50 procent av kvinnorna som går i pension i Sverige får "fattigpension".

– Jag röstar rosa för att den politik som i dag förs för jämställdhet och mot alla former av diskriminering inte är tillräcklig.

– Jag röstar rosa för att det är på tiden att vi minskar på normalarbetstiden igen!

– Jag röstar på Fi för att jag vill se ett samhälle där ekonomisk, social som kulturell makt inte är synonymt med att du är vit, man och hetero, utan att en som kvinna, rasifierad och/eller HBTQ-person ska få samma möjligheter och förutsättningar.

– Jag röstar på Fi för att jag tycker det är dags för en politik som underbyggs av forskning, analys och statistik och inte bara tyckande

– Jag behöver Fi i riksdagen så att jag som kvinna och HBTQ-person inte ska fortsätta glömmas bort.

– Jag röstar rosa för att jag förtjänar samma lön som mina manliga kollegor.

– Jag röstar på Fi för att jag anser att alla barn har lika stor rätt till alla sina föräldrar.

– Kvinnor underställs män socialt ekonomiskt och kulturellt. Utrikesfödda, funktionshindrade, outbildade och andra "minoriteter" utsätts också för en underställd diskriminering. Det är inte okej och det måste ske en förändring. Därför röstar jag på Fi. Det feministiska initiativet är det enda partiet som på alla politiska nivåer och i alla frågor genomsyras av ett feministiskt, genus- och intersektionalitets-perspektiv, det gör Fi unika.

– Jag röstar på Fi för att jag vill ha ett Sverige där alla kan leva ett värdigt liv utan fattigdom, förslitningsskador eller utbrändhet.

Tänk efter! Är det någon eller några av de här anledningarna som du håller med om? Då kan Feministiskt Initiativ vara det parti du vill ska ta plats i riksdagen.

Ta chansen och var med att verkligen påverka din egen framtid!

Ingrid Mårtensson

medlem i Feministiskt initiativ Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons