Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför tappar jag humöret

När Christer Siwertsson (M) inte vågar försvara sitt partis orättfärdiga politik, utan istället ägnar sig åt personliga påhopp på mig och andra, (ÖP Debatt, 2 maj), blir det svaret på att han inte kan förklara moderaternas politik.

Han måste svara på om han är stolt över att hans parti sänkt skatten med över 100 miljarder kronor som hamnar i fickorna på oss som redan har god försörjning, medan de som är sjukskrivna, arbetslösa eller lågt betalda pensionärer inte fått del av någon skattesänkning.

Han måste svara på om inte de 100 miljarderna borde finnas till för sjukvården, omsorgen och skolan för att vi i landet skallundvika att varsla alla de tusentals anställda välfärdsarbetarna.

I svåra tider skall regeringen satsa på arbete och välfärd – inte på skattesänkningar för de som redan har arbete!

Han måste svara på varför inget görs nu när vi i Sverige har Europas högsta ungdomsarbetslöshet.

Han måste svara på om han tycker att det är rätt att de sänker skatten med över 15 miljarder bara i år, men inte ger en enda krona till välfärden.

Han måste svara på varför regeringen tagit bort förmögenhetsskatten och sänkt kostnaderna för dem som bor i mångmiljonvillor.

Han måste svara på varför hans Moderater ändrat i statsbidragen, så att redan starka kommuner och landsting får mer som tas från de som behöver.

Siwertsson väljer att som alltid mörka verkligheten och påstår att jag skyller på andra, när jag bara beskriver vad som sker i samhället.

Det blir patetiskt när han tar fram regionbeslutet som exempel, där alla hans samarbetspartier i Alliansen var med om att besluta om ansökan och om de pengar landstinget avsatt för att försöka hitta en bra regionlösning som gynnar vårdens utveckling.

Än mer patetiskt blir det när han hoppar på mig och säger att jag placerat mig själv i centrum den ideella förening som arbetar med frågan, när samtliga partier som ingår i den vid föreningsstämman valde mig – inklusive hans egna!

Jag får tåla att Siwertsson är den som gillar personliga påhopp i politiken, eftersom vi vet att det är hans sätt att dölja sin egna politiska oförmåga till förklaringar.

Men jag blir på dåligt humör, när Siwertssons moderata politik bara ger massor mer till dem som redan har och glömmer de som får allt mindre att leva för i hans Sverige.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel