Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datorfel möjlig orsak till jättespel på Östersundstravet

Turerna kring jättespelet på 19 miljoner på Östersundstravet fortsätter. Nu säger ATG igen att det kan vara ett datorfel bakom.

Det var i fredags ÖP kunde avslöja det stora spelet på 19 miljoner som hade gjorts på Östersundstravet. Först bekräftade ATG att det var problem med en utländsk spelsajt, sedan sa de att det var en bugg som orsakat jättespelet. Efter det backade de igen och nu är det alltså nya teorier igen. Sportens Patrick Sjöö gav sin syn på ATG:s olika bud.

Enligt ATG kan en valutamiss ligga bakom de uppmärksammade jättesummor som spelades i samband med fredagens tävlingar på Östersundstravet. Drygt 19 miljoner kronor satsades på tre olika platsspel i ett och samma lopp. En normal omsättning i liknande lopp ligger på omkring 50 000 kronor och AB Trav och Galopp, ATG, inledde en utredning. Samtidigt tog ATG beslutet att stänga av Churchill Downs, det amerikanska spelbolag där spelen gjordes.

På söndagen meddelade ATG att ett datorfel vid en valutakonvertering kan ligga bakom de höga beloppen.

"Även om vi har fått en förklaring från Churchill Downs vill jag understryka att vi fortsätter vår utredning till dess vi kunnat styrka att Churchill Downs uppgifter är korrekta", säger ATG:s vd Hasse Skarplöth i ett pressmeddelande.