Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

David Magnusson

David Magnusson, Offerdal, har lämnat oss i en ålder av 60 år.

David fick diagnosen RA, ledgångsreumatism i tidig ålder. Det präglande hans liv och ledde honom in i ett stort engagemang för rätten till god vård och behandling och inte minst rätten till arbete för personer med olika sjukdomar och funktionsnedsättningar.

Han började omedelbart aktivera sig i Reumatikerförbundet. David insåg vikten av att, om många jobbar tillsammans så blir vi starkare. Det innebar att han också engagerade sig i Handikappförbunden, ett samarbetsorgan för de flesta handikapporganisationer. David blev invald i Handikappförbundens styrelse på riksnivå där han med kraft drev rätten till arbete för personer med olika funktionsnedsättningar. Han var ledamot i Handikappförbundens styrelse, dess ekonomiutskott och ansvarig inom området tryggad försörjning. David var ledamot i den europeiska handikapprörelsens styrelse, EDF. Han blev invald som ledamot i Reumatikerförbundets styrelse 1997. Under de senaste tolv åren var han Reumatikerförbundets 1:e vice ordförande. Han representerade även Reumatikerförbundet på internationell nivå och blev invald i den europeiska reumatologiorganisationen, EULAR:s styrelse. Han valdes sommaren 2013 till ordförande för PARE som är patientdelen av EULAR.

David var engagerad på alla nivåer, såväl i föreningsarbetet i Östersund, han var Reumatikerdistriktet Jämtlands kassör och ordförande i PARE. Typiskt för David var att han var engagerad i både det stora och det lilla.

Rättvisa, medmänsklighet, trovärdighet och kunskap var Davids ledstjärnor. Han kännetecknades av integritet, en stor nypa humor och för David var alltid den enskilda människan i fokus.

Oavsett Davids engagemang gick alltid hans döttrar i första hand. Han fick uppleva en ny kärlek som resulterade i giftermål. Davids liv avslutades med att han berättade för oss att han var lycklig.

David lämnar ett stort tomrum efter sig och blir svår att ersätta.

Ingrid Burman

Handikappförbunden

Anne Carlsson

Reumatikerförbundet