Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Davids kamp mot Golia

Det blev en händelserik match i division 2 mellan Lillhärdal - JBU Lakers, där Lakers till slut vann med 84 - 85 (16-11,20-28,25-20,23-26). Lagen spelade e bra basket med mycket kamp och där Lakers till slut avgjorde.

Härdal började med att vinna första quartern med 16-11 och det var många missade skott från båda lagen. I den andra quartern vaknade Lakers till liv och spelade en bra basket med en hel del bra skott. I tredje quartern så ville Härdal mer, Ingemar Nord låg bakom nästan alla poängen den quartern.

Avslutande quartern var en riktig pärs där Lakers först tappade till -9 men de ville inte ge upp och närmade sig mer och mer. Sista anfallet var Härdals och man hade chansen att avgöra, men med ett frenetiskt försvar från Lakers så stängde man butiken.

I Lillhärdal var Ingemar Nord och Nicklas Jacobsson tongivande och JBU Lakers var David Giden-Hember mycket bra med ett starkt jobbande lag bakom sig. Zivkovic försvar på Nord var mycket bra, Bobs returer och inbrytningar starka, Micke Jönsson, Hannes Lövkvists energi och alla de andra kompletterade dessa med att verkligen göra sitt jobb. Inte att förglömma coachen Kristian Zahr som var resolut i sitt coachande.

På söndag den 16 mars spelar man mot Kramfors i Torvalla Sporthall kl 13:00 och här kommer man att göra sitt bästa för att vinna igen.

Resultat: Lillhärdal–JBU Lakers 84 - 85 (16-11,20-28,25-20,23-26)

Poäng Lillhärdal:

Ingemar Nord 24

Nicklas Jacobsson 19

Andreas Zackrisson 17

Theo Bergström 7

Mikael Gärdin 6

Erik Westin 6

Tobias Ytterdal 5

Poäng JBU Lakers:

David Giden-Hember 30

Bob-Filip Svensson 15

Stefan Zivcovic 15

Hannes Lövkvist 13

Mikael Jönsson 10

Jonas Elwan 2

Publik 135